Pevný základ za technologickým pokrokom vždy hľadajte materiálový výskum
Môže trvať roky, kým sa výskum pri hľadaní materiálov s novými vlastnosťami dostane do komerčnej využiteľnosti. Súčasný nástup umelej inteligencie s jej prvkom ML (Machine Learning), nahradí ľudskú intuíciu a uľahčí pracné hľadanie či porovnávanie tým, že nájde požadované vzorce a zákonitosti v tom čo už poznáme. Vedci označujú súčasný nástup umelej inteligencie v oblasti hľadanie nových materiálov za tzv. fázu 4.