Valuation of Equity Release Contracts in Czech Republic, Republic of Poland and Slovak Republic - Marciniuk, Agnieszka
Možné výhody reverznej anuity manželstva a reverzných hypotekárnych zmlúv pomocou funkcie modelu Svensson a empirických údajov o majetku z vybraných českých, slovenských a poľských miest. Výsledky porovnávané aj s priemerným dôchodkom obyvateľov vo vybraných mestách. Vo všetkých posudzovaných prípadoch existuje značný priestor na zvýšenie dôchodku, aj keď presná veľkosť zvýšenia závisí od faktorov, ako je vek a dĺžka života kupujúcich na zmluvnom trhu, hodnota ich majetku a ďalšie.