Interest Rates and Household Saving Behaviour: an Empirical Puzzle and a Solution Using Czech Data - Badura, Ondřej
Prenos z úrokových sadzieb na správanie domácností pri úsporách pri zavádzaní dvoch hlavných inovácií analýzy tohto vzťahu. Prvá je založená na použití súboru klientských úrokových sadzieb namiesto jednej menovopolitickej sadzby. Druhá spočíva v rozdelení domácností do príjmových kategórií, čo poskytuje viac pozorovaní a umožňuje tak vykonať analýzu aj pre jednu krajinu. Analýza správania českých domácností v období rokov 2004 - 2015.