Vymedzenie podstaty kreatívneho mesta, kreatívneho klastra a kreatívnej triedy - Centárová, Jana
Koncept kreatívnej triedy, kreatívnych miest a kreatívnych klastrov. Kreatívny priemysel podľa Richarda Florida a jeho kritika. Dopady predmetného konceptu na spoločnosť. Komparácia odlišností a podobností medzi pozorovanými objektmi. Kreatívna ekonomika ako nový globalizačný trend v modernej spoločnosti, prechod od priemyselnej ekonomiky k ekonomike znalostí. Kreativita ako nový typ konkurenčnej výhody. Kreatívna trieda predstavujúca hybnú silu rozvoja. Snaha miest o prilákanie a udržanie kreatívnych pracovníkov pre rast príjmov. Aktivity miest smerujúce k spríjemneniu a zatraktívneniu života v mestách a podpora diverzity, otvorenosti a tolerancie mestskej komunity.