Čo je mini, to sa počíta miniaturizácia je v kurze, no má svoje úskalia
Mnoho elektronických zariadení už dosiahlo takmer optimálny tvar z hľadiska ergonómie. Budúca miniaturizácia sa preto bude čoraz viac zameriavať na zvyšovanie zložitosti a výkonu. Podstatné pre väčšinu postupov v miniaturizácii je, či bude trh akceptovať náklady na dosiahnutie danej úrovne a výkonnosti. Postupné vyraďovanie spájky na báze olova bude mať ďalekosiahle účinky na celý elektronický priemysel.