Americké firmy v Číne sa čoraz viac obávajú, že pokazené vzťahy pretrvajú roky - Krištoff, Martin
Napätie medzi USA a Čínou, ktoré sa vyšplhalo pomerne vysoko po minuloročnej obchodnej vojne, sa tento rok ešte prehľbilo v dôsledku vypuknutia pandémie covid-19. Prezident USA Donald Trump opäť nastolil myšlienku oddelenia americkej a čínskej ekonomiky - decoupling. Spojené štáty by nestratili peniaze, ak by obe krajiny už spolu neobchodovali.