Sledovať kĺzavý medián počtu pozitívne testovaných osôb na koronavírus je nekorektné - Stankovičová, Iveta
Názor na sledovaný kĺzavý medián z denného počtu nových nakazených za uplynulých sedem dní a jeho nadväznosť na prechod medzi jednotlivými fázami uvoľňovania ekonomiky. Podľa autorov reálnejší pohľad na vývoj rizika pandémie koronavírusu (COVID-19) na Slovensku poskytuje vývoj podielu pozitívne testovaných na celkovom počte testovaných osôb. Hodnoty ukazovateľa (či už podielu pozitívne testovaných alebo ich počtu) kriticky závisia od toho, či sa uplatňujú kritériá zámerného cielenia, alebo dominuje náhodnosť v testovaní jedincov.