Delay of Preventive Medical Inspections of Employees - Žuľová, Jana
Problematika dopadu vybraných preventívnych opatrení proti šíreniu koronavírusu (COVID-19) na oblasť individuálnych pracovnoprávnych vzťahov, osobitne na ochranu zdravia zamestnancov pri práci pri odložení lekárskych preventívnych prehliadok zamestnancov. Relevancia a potreba vykonávania lekárskych preventívnych prehliadok zamestnancov v reálnom čase a v stanovených termínoch s ohľadom na primárnu ochranu zdravia zamestnancov. Pracovnoprávne následky pozastavenia a odkladu lekárskych preventívnych prehliadok zamestnancov, právna i praktická argumentácia proti realizácii takéhoto opatrenia v prijatej podobe.