Criminal Alternative Measures in Relation to Deprivation of Liberty Measures in Slovak Republik Compared to Spain, Italy, Portugal and Austria - Michaľov, Lukáš
Trestnoprávne alternatívne opatrenia, možnosti ich ukladania a výkonu v Slovenskej republike v porovnaní s vybranými štátmi Európy, a to Španielskom, Talianskom, Portugalskom a Rakúskom. Nielen alternatívne tresty, ale aj alternatívy k pozbaveniu osobnej slobody v predsúdnom konaní a alternatívy k nepodmienečného trestu počas jeho výkonu. Jednotlivé alternatívne opatrenia vo vybraných štátoch, komparácia so slovenskou vnútroštátnou úpravou.