Public Pension Expenditure in the New EU Member States: A Panel Data Approach - Krpan, Mira
Dôchodkové systémy jedenástich postsocialistických ekonomík označovaných ako nové členské štáty Európskej únie, ktoré majú podobnú históriu adaptácie na trhové hospodárstvo a zavedenie viacpilierových dôchodkových systémov. Konvergencia verejných výdavkov na dôchodky k HDP medzi týmito ekonomikami v období medzi rokmi 1995 a 2017. Vplyv rôznych makroekonomických, demografických a inštitucionálnych premenných na verejné výdavky na dôchodky.