Prijímacie konanie na slovenské vysoké školy údaje z roku 2019 aj v kontexte desaťročného vývoja - Antalíková, Štefánia
V príspevku sú nové údaje z prijímacieho konania na vysoké školy SR na akademický rok 2019/2020. Údaje roku 2019 poukazujú na malý medziročný nárast v počte prihlášok i v počte prihlásených osôb. Zaujímavé sú čísla účasti zahraničných uchádzačov, ktoré poukazujú na zvýšenie ich počtu, a tým aj nárast ich podielu v prijímacom konaní na vysoké školy SR. Sú zverejnené aj nové údaje osobitne pre aktuálnych maturantov a s nimi spojené špecifiká.