Slovenskí študenti na českých vysokých školách - Blanár, František
Počty študentov na slovenských vysokých školách zaznamenávajú z roka na rok pokles. Je to z dôvodu vývoja demografickej situácie v SR a z využívania možnosti štúdia v zahraničí. V štúdii sa zameriavame na zmapovanie vývojových trendov, ktoré súvisia s počtom študujúcich Slovákov na českých vysokých školách. Tieto údaje sú vsadené do kontextu celkového vývoja počtu študentov na slovenských vysokých školách, ako aj demografického vývoja obyvateľstva Slovenska.