Country-specific determinants of intra-industry trade between Tunisia and the European Union - Souguir, Afef
Geografická a kultúrna blízkosť Tuniska k európskemu trhu, z ktorého má Tunisko úžitok, ako aj podobnosť v preferenciách spotrebiteľov, v skutočnosti posilňuje euro-tuniské väzby, otvára cestu k partnerstvu, zlepšeniu politického prostredia i vplyvu na euro-tuniský obchod. Overovanie rôznych hypotéz týkajúce sa špecifických faktorov krajiny v rámci odvetvového obchodu medzi Tuniskom a jeho hlavnými obchodnými partnermi Európskej únie (EÚ 12), za obdobie rokov 2000-2012.