Dynamics of Local Governments Expenditures in Slovakia. The Size Structure Perspective - Černěnko, Tomáš, 1981-
Analýza, ako sú na tom výkonovo rôzne veľkostné kategórie samospráv v porovnaní s priemerom Slovenska a to na základe údajov o výdavkoch samospráv. Na určenie zmeny použité ročné percentuálne rozdiely rastu od slovenskej národnej rýchlosti rastu kumulované v čase. Výdavky menších jednotiek rastú rýchlejšie ako je slovenský priemer.