<The> Issue of Deferred Taxes and Their Impact on the Company's Dividend Policy - Harumová, Anna, 1955-
Výskum na základe 5 štúdií ohľadom vplyvu zmien atribútov na rovnomerné rozloženie daňového zaťaženia. (1) Preskúmanie vplyvu odloženej dane na rovnomerné rozloženie daňového zaťaženia. (2) Preskúmanie odloženej dane pri rôznych daňových sadzbách a ich meranie pomocou koeficientu HCDT. (3) Preskúmanie odloženej dane pri precenení majetku a jeho meranie koeficientom HCDT. (4) Preskúmanie odloženej dane v prípade pozastavenia odpisovania majetku a jeho meranie koeficientom HCDT. (5) Preskúmanie odloženej dane z mesačných odpisov a ich meranie koeficientom HCDT. Vytvorenie koeficientu HCDT založenom na Giniho koeficiente pre meranie vplyvu odloženej dane na vyrovnanie daňového zaťaženia. Meranie hodnotovej nerovnosti numerickej množiny podľa Giniho koeficientu. Meranie odchýlky resp. nerovnomerného rozloženia daní koeficientom HCDT v jednotlivých obdobiach.