Vodná doprava môže byť zaujímavou alternatívou pre odvetvia v SR. Ale nie za súčasných podmienok. - Morvay, Karol, 1973-
Poznatky zo štúdie "Komplexná analýza využitia vodnej dopravy pre iné odvetvia hospodárstva", ktorá vznikla pod gesciou Národohospodárskej fakulty EUBA pre potreby Ministerstva dopravy a výstavby SR. Potenciál pre využívanie vodnej dopravy na vyššej úrovni, ako sa to deje v súčasnosti.