Vývoj a zhodnotenie koncentrácie vo vybranej oblasti sieťového odvetvia - Kissová, Jana, 1979-
Posúdenie koncentrácie subjektov pôsobiacich v rámci oblasti sieťového odvetvia – plynárenstva na maloobchodnom trhu. Určenie oblasti plynárenstva a jeho pôsobiacich subjektov, analýza vývoja trhového podielu kľúčových dodávateľov plynu a vyhodnotenie stavu koncentrácie pôsobiacich subjektov podľa vybraných metód. Kvantifikovanie a hodnotenie stavu koncentrácie: stupeň koncentrácie CR a HHI Index. Použitie kvantitatívneho ukazovateľa – trhového podielu jednotlivých dodávateľov plynu v rámci maloobchodného trhu počas dlhšieho časového obdobia. Skúmanie oblasti sieťového odvetvia – plynárenstva so zameraním na vzájomne si konkurujúce kľúčové subjekty na maloobchodnom trhu z hľadiska dodávok plynu. Čerpanie údajov o odvetví a trhových podielov z výročných správ Úradu pre reguláciu sieťových odvetí.