Analýza výkonnosti spoločnosti MATADOR Automation prostredníctvom modelu HGN - Hyránek, Eduard, 1955-
Posúdenie výkonnosti vybraného podniku – MATADOR Automation, spol. s r. o., verifikovanie modelu HGN pre účely výkonnosti a jeho kvality. Zdokonaľovanie modelu testovaním na viacerých podnikoch za viac období a porovnávanie rôznych modifikácií modelu pomocou výsledkov, čím v konečnom dôsledku môže byť zostavený v optimálnej verzii. Kvantifikácia výkonnosti na príklade predmetného podniku pre identifikáciu faktorov skresľujúcich objektívnosť merania výkonnosti podniku. Verifikácia štatistickými metódami a analýzou pomerových finančných ukazovateľov. Vybraný podnik bol vybraný ako vhodný objekt pre potreby skúmania v rámci modelu HGN ako slovenský výrobný podnik dosahujúci v ostatných troch hodnotených obdobiach kladný výsledok hospodárenia.