Slovensko v čerpaní európskych štrukturálnych fondov zaostáva - Jánošová, Veronika, 1953-
Dôvody nedostatočného čerpania prostriedkov Európskych štrukturálnych a investičných fondov na Slovensku v programovacom období 2014 – 2020. Charakteristika a vysvetlenie podstaty jednotlivých štrukturálnych fondov. Analýza dôvodov tohto stavu (vysoká administratívna záťaž, málo skúseností, byrokracia a viacúrovňové riadenia). Komparácia čerpania jednotlivých operačných programov, z alokovaných zdrojov EÚ najviac vyčerpal OP Technická pomoc (47,5 %) a v absolútnych číslach OP Integrovaná infraštruktúra vo výške 1 820 165 594 eur. Z dôvodu eliminácie rizika trvalej straty finančných prostriedkov sa aplikuje pravidlo n+3 a prostriedky EÚ budú čerpané do roku 2023.