Vplyv ekonomického vývoja na využívanie rizikového kapitálu na Slovensku a v Česku - Kalusová, Lenka, 1987-
Analýza využívania rizikového kapitálu v krajinách strednej a východnej Európy, špeciálne na Slovensku a v Česku ako v krajinách stredoeurópskeho regiónu s podobným historickým vývojom, kultúrnymi či intelektuálnymi hodnotami a záujmami v oblasti celoeurópskej integrácie. Vykazujú podobné znaky z ekonomického hľadiska a štruktúru jednotlivých odvetví, vysokú otvorenosť ekonomiky, podobné HDP na obyvateľa a naviazanosť na nemeckú ekonomiku. Podiely jednotlivých typov využívaného rizikového kapitálu. Identifikácia prekážok rozvoja trhu rizikového kapitálu. Hľadanie vzťahu medzi stavom a vývojom ekonomiky a úrovňou využívania rizikového kapitálu.