Výkonnosť podielových fondov - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Analýza troch najväčších fondov z každej kategórie podielových fondov predávaných v Slovenskej republike z hľadiska variačného koeficientu ako vzťahu medzi výnosnosťou a riziko. Pre splnenie hlavného cieľa bolo potrebné splniť čiastkové ciele. Prvým čiastkovým cieľom bolo získanie relevantných údajov. Identifikácia podielových fondov v rámci každej kategórie ohľadom ich veľkosti pre zistenie troch najväčších. Skúmanie podielových fondov predávaných v Slovenskej republike spravovanými slovenskými a zahraničnými správcovskými spoločnosťami. Získanie relevantných údajov platnými k 24. 7. 2020 z asociácie správcovských spoločností, rozdelených do jednotlivých kategórii: peňažné fondy, fondy krátkodobých investícií, dlhopisové fondy, akciové fondy, zmiešané fondy, štruktúrované fondy, realitné fondy a fondy alternatívnych investícií. Analýza ich najväčších čistých aktív.