Hodnotenie ekonomickej výkonnosti subjektov kreatívneho priemyslu v segmente vydavateľskej činnosti - Majdúchová, Helena, 1963-
Ekonomická výkonnosť subjektov kreatívneho priemyslu v odvetví SK NACE 58 – Vydavateľská činnosť. Zameranie na 13 920 subjektov s účtovnou závierku za rok 2018 podľa údajov z databázy Finstat. Identifikácia 25 odvetví podľa prístupu kreatívnej intenzity na základe klasifikácie kreatívnych odvetví podľa NACE rev. 2 a metodiky Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS). Zoskupenie podľa príbuznosti do 7 kategórií – Reklama a marketing; Architektúra; Dizajn a módny dizajn; Film, TV, video, rádio a fotografia; IT, softvér a počítačové služby; Vydavateľská činnosť; Hudba, scénické a vizuálne umenie. Použitie regresnej metódy a korelačnej analýzy na skúmanie závislosti vybraných ekonomických ukazovateľov (zisk, obrat a výška celkových aktív).