Teoretické aspekty rozvojovej spolupráce - Jančovič, Peter, 1995-
Zameranie na terminológiu spojenú s medzinárodnou rozvojovou spoluprácou, krátky historický exkurz do modernej rozvojovej spolupráce a na niektoré koncepcie jej významu. Vymedzenie a preskúmanie niektorých teoretických aspektov medzinárodnej rozvojovej spolupráce, rovnako ako základné motívy jej poskytovania. Hlavné determinanty poskytovania rozvojovej pomoci možno rozdeliť na ekonomické, historické, politicko-bezpečnostné, environmentálne, morálne a humanitárne motívy.