Neo-colonialist French Foreign Policy in Africa? Insights From Côte d’Ivoire - Krupová, Kristína, 1993-
Francúzsky neokolonializmus v Afrike. Analýza genézy súčasnej francúzskej zahraničnej politiky voči Afrike porovnaním francúzskych prezidentských správ. Analýza pretrvávajúcej francúzskej vojenskej prítomnosti v Afrike. Vzťahy Francúzska s africkými krajinami na príklade Pobrežia Slonoviny a francúzskej vojenskej intervencie počas občianskej vojny na Pobreží Slonoviny (2002). Dôsledky francúzskych intervencií v regióne. Súčasné vzájomné vzťahy a francúzsky vplyv v subsaharskej Afrike.