International Practice in the Area of State Management of the Seaports Development: Strategic Vectors for Ukraine - Karpenko, Lidiia
Skúmanie koncepčných základov medzinárodnej praxe v oblasti riadenia štátu v oblasti rozvoja námorných prístavov a v definovaní strategických vektorov pre Ukrajinu v súradniciach globalizačných zmien a európskej integrácie. Systematizácia úprav štruktúr riadenia námorných prístavov v závislosti na kombinácii vlastníctvo; predpovedné scenáre a jeho ukazovatele na roky 2022 - 2038.