Valuation of Insurance Contracts By VFA Method Under IFRS 17 - Zelinová, Silvia, 1987-
Poisťovne a zverejňovanie informácií o sumách a rizikách vyplývajúcich z poistných zmlúv. Metóda variabilného poplatku (VFA) zo štandardu IFRS 17 a príklad oceňovania poistných zmlúv podľa tejto metódy. VFA na teoretickej úrovni, vysvetlenie a jej aplikácia pomocou poistno-matematických výpočtov na vybrané portfólio zmlúv o investičnom životnom poistení. Podmienky použitia metódy VFA. Kvantifikácia premenných definované v IFRS 17 - marža zmluvnej služby a úprava rizika.