Africký pohľad na ekonomický rozvoj: príklad Tanzanie - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Analýza historického vývoja hospodárstva Tanzánie. Zdôraznenie genézy, vývoja a úpadku ekonomickej politiky rozvoja „zvnútra“, ktorá bola založená na postulátoch teórie závislosti a princípoch socializmu.