Posúdenie vplyvu Islamu v Ruskej federácii - Rozkošová, Zuzana, 1995-
Poukázanie na historické súvislosti postavenia islamu v Ruskej federácii. Stručná analýza súčasného stavu tohto náboženstva v podmienkach krajiny. Akcentácia jeho rastúceho vplyvu v domácej aj zahraničnej politike.