Vymáhanie daňových nedoplatkov na miestnych daniach - Ulaher, Jakub
Platenie daní je nevyhnutné, platí to na celoštátnej úrovni, ako aj na úrovni miest a obcí, ktoré môžu ukladať na svojom území zákonom určené dane a poplatky (§2 zákona č.582/2004 Z.z., §2 zákona č.447/2015 Z.z.). Preto aj v prípade týchto povinných platieb existuje mechanizmus ich núteného výberu.