Pravidelný a nepravidelný príjem zamestnanca - Gášpárová, Eva
V závislosti od typu pracovnoprávneho vzťahu alebo uzatvorenej zmluvy a dohodnutých zmluvných podmienok môžu byť zamestnancom vyplácané príjmy zo závislej činnosti pravidelne mesačne alebo nepravidelne. Pravidelný príjem je mzda, plat, odmena alebo iný príjem zamestnanca, ktorý je splatný za mesačné obdobie. Nepravidelný príjem je príjem zo závislej činnosti, ktorý nie je pravidelný mesačný príjem.