Metodický pokyn č.1/DMV/2020/MP k predmetu dane z motorových vozidiel podľa §2 ods.1 zákona č.361/2014 Z.z. o dani z motorových vozidiel a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v znení účinnom od 1.1.2020 (FRSR).
Zákon č.361/2014 Z.z. o dani z motorových vozidiel a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č.253/2015 Z.z. bol s účinnosťou od 1.1.2020 novelizovaný zákonom č.364/2019 Z.z., ktorým sa mení a dopľňa zákon č.106/2018 Z.z. Cieľom metodického pokynu je zabezpečiť jednotnú aplikáciu zákona o dani z motorových vozidiel.