Smernica o zostavení a zverejnení výročnej správy a účtovnej závierky - Mikláš, Martin
Účtovná jednotka je podľa §8 ods.3 zákona č.431/2002 Z.z. povinná vyhotoviť výročnú správu podľa §20 zákona, prípadne konsolidovanú výročnú správu a zverejniť údaje podľa §23d ako aj uložiť dokumenty podľa §23a. Smernica ustanovuje povinnosti a zodpovednosť oprávnených zamestnancov, ktorí sú zodpovední za vyhotovenie výročnej správy a účtovnej závierky a za jej zverejnenie.