Formulovanie zámerov, cieľov a merateľných ukazovateľov programového rozpočtovania - Macháčová, Tatiana
Z praxe používania zámerov, cieľov a merateľných ukazovateľov programového rozpočtovania je lepšie, ak sa zvolí primerané množstvo zámerov, cieľov a merateľných ukazovateľov, aby sa následne po skončení roka dali vyhodnotiť. Určenie zámerov, cieľov a merateľných ukazovateľo programového rozpočtovania zreteľnejšie vyjadruje vzťah medzi zámermi vedenia mesta, obce strategickými dokumentami obce a schválenými výdavkami v rozpočte na daný rok.