Návratná finančná výpomoc pre obce - Konečná Veverková, Ingrid
Legislatívne je prijímanie úverov a pôžičiek vo verejnej správe upravené v zákone č.523/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Podľa §19 ods.12 zákona č.523/2004 Z.z. môže subjekt verejnej správy prijať návratnú finančnú výpomoc od iného subjektu verejnej správy ak sa použije na úhradu výdavkov spojených s realizáciou spoločných programov Slovenskej republiky a Európskej únie.