Vplyv vyhlásenia dátumu považovaného za skončenie pandémie na poukázanie a použitie podielu zaplatenej dane - Gášpárová, Eva
Zmeny v dôsledku posunu lehoty na podávanie daňového priznania k dani z príjmov podľa zákona č. 67/2020 Z. z. v súvislosti so šírením choroby COVID-19. Ustanovenie skončenie obdobia pandémie na 30. september 2020 na účely opatrení týkajúcich sa podania daňového priznania a poukázania a použitia podielu zaplatenej dane. Možnosť podania vyhlásenia o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov daňovníka a povinnosť zamestnávateľa na žiadosť zamestnanca vystaviť potvrdenie o zaplatení dane na účely poukázania zaplatenej dane z príjmov v súvislosti s posunom lehoty.