Konateľ/spoločník z hľadiska pracovnoprávnych vzťahov - Tináková, Eva, 1982-
Súbeh funkcie člena štatutárneho orgánu a pracovnoprávneho pomeru, prelínanie obchodného a pracovného práva a jeho následky vrátane nepovoleného súbehu a právnych neplatností. Obsahová náplň funkcie konateľa, konateľ ako zamestnanec, uzatvorenie pracovnej zmluvy s konateľom a zodpovednosť za škodu u konateľa/zamestnanca. Postavenie spoločníka, jeho práva a povinnosti, spoločník ako zamestnanec a zamestnanec ako spoločník (akcionár) na základe motivačného benefitu.