Power Grids as a Prerequisite for Efficient Energy Markets - Bašová, Alena, 1961-
Vplyv prepojenia trhu s konvergenciou cien na súvisiacich trhoch a dopadoch na energetický sektor. Prepojením trhu sa dosahuje najvyššia účinnosť pri prideľovaní prenosovej kapacity na jednotnom trhu. Negatívnou vlastnosťou elektrickej energie je jej neskladovateľnosť a nestálosť pri poskytovaní udržateľných zdrojov energie. Na maloobchodnej strane môžu koneční spotrebitelia ponúknuť flexibilitu dopytu v sieti presunutím svojej spotreby energie do iných denných hodín, nie na okamihy špičkového dopytu.