Sustainable Development and Green Growth: European Perspective - Naz, Farheen
Koncept zeleného rastu a zeleného hospodárstva zodpovedá environmentálnym záujmom, ekonomike ako celku a trvalo udržateľnému rozvoju. Zelený rast podlieha udržateľnému rastu spolu s rozvojom environmentálnej a ekonomickej udržateľnosti. Hlavné zameranie zeleného rastu - minimalizácia odpadu, zníženie skleníkových plynov, výroba šetrná k životnému prostrediu, efektívne využívanie energie a zdrojov atď. Koncept zelenej ekonomiky a zeleného rastu a to ako môže pomôcť pri dosahovaní trvalo udržateľného rozvoja. Implementácia zelenej stratégie v európskych krajinách.