Súvislosť kolektívneho modelu rizika a beekmanových konvolúcií - Horáková, Galina
Predstavenie súvislosti zloženého Poissonovho procesu a Beekmanových konvolúcií. Obidva postupy odhadu pravdepodobnosti krachu sú vybudované na základoch kolektívneho modelu rizika za jednu časovú periódu, ktorý úzko s konvolúciami súvisí. Prepojenie celého procesu s Panjerovým rekurentným vzťahom.