Migrácia občanov Slovenska za prácou do zahraničia v kontexte európskych migračných tokov pracovnej sily - Krajňáková, Emília
Pojem migrácia z pohľadu jednotlivých vedných disciplín. Migrácia Slovákov do zahraničia za prácou. Príčiny takéhoto stavu a dôvody mladých Slovákov študujúcich v zahraničí nevracať sa po ukončení štúdií na Slovensko. Opatrenia, ktoré by vláda mala prijať, aby zvrátila situáciu ohľadom migračných tokov pracovnej sily zo Slovenska do zahraničia.