Polarization of the Labor Market by Impact of Technological Development - Letková, Natália
Záujem o polarizáciu trhu práce v dôsledku technologického rozvoja, ktorý naberá na obrátkach vo vedeckom výskume a vyjadruje stratu stredne kvalifikovaných pracovných miest a nárast najvyšších aj najnižšie kvalifikovaných pracovných miest. To predstavuje prielom v typickom myslení 20. storočia, keď boli zručnosti vnímané ako dichotomické, takže mohli byť iba vysoké alebo nízke. Úroveň výskumu tohto vedeckého problému v podmienkach Slovenska.