Ready made s. r. o. – výhody a riziká jej kúpy - Gášpárová, Eva
Pojem „ready made s. r. o.“ – novovzniknutá obchodná spoločnosť s ručením obmedzeným založená výlučne s cieľom jej ďalšieho predaja. Ready made spoločnosť ako spoločnosť nikdy reálne podnikateľskú činnosť nevykonávajúca a jej spoločník s ňou prakticky nič nerealizoval, iba úkony súvisiace s jej založením a zápisom do obchodného registra. Výhoda kúpy takejto predzaloženej spoločnosti ako ľahšia cestu k podnikaniu, nevýhody a potenciálne úskalia. Predaj obchodného podielu a registrácia pre daň z pridanej hodnoty. Komparácia ku klasickému založeniu spoločnosti.