<The> Effect of Media and Political Beliefs and Attitudes on Trust in Political Institutions: A Multilevel Analysis on Data from 21 European Countries - Macháčková, Hana
Skúmanie faktorov súvisiaich s dôverou v politické inštitúcie. Článok je zameraný na úlohu médií, konkrétne na spotrebu správ, používanie internetu a rozdiely medzi krajinami týkajúce sa vzťahu medzi médiami a politikou. Pomocou údajov z európskeho sociálneho prieskumu z roku 2016 sa testoval viacúrovňový model predpovedajúci dôveru v politické inštitúcie podľa mediálnych faktorov, politického presvedčenia a postojov a demografických údajov.