Dotácia na úhradu nájomného – účtovný a daňový pohľad - Gášpárová, Eva
Poskytovanie finančnej pomoci vo forme štátnej dotácie na úhradu nájomného v dôsledku tzv. sťaženého užívania nájmov ako jedno z opatrení na zmiernenie nepriaznivých dosahov krízy na hospodárstvo v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 spôsobeného novým koronavírusom. Vysvetlenie, kto a za akých okolností má nárok na udelenie pomoci a ako dotáciu správne spracovať v jednoduchom i podvojnom účtovníctve na príkladoch s tabuľkami.