Assessing Progress Towards Responsible Consumption and Production - Rybárová, Daniela, 1967-
Článok sa zameriava na zhrnutie základných atribútov udržateľnej spotreby a výroby, ako aj na porovnanie pokroku krajín V4 pri plnení cieľa „Zodpovedná spotreba a výroba“ tvoriaceho súčasť Agendy trvalo udržateľného rozvoja do roku 2030. Zameranie sa na ukazovatele s kvantitatívnym cieľom, kde sa nedosiahol dostatočný pokrok pri dosahovaní cieľa EÚ alebo došlo k odklonu od cieľa. Ukazovateľmi sú spotreba primárnej energie a konečná spotreba energie.