Successes and Failures of Family Business in Slovakia - Tóthová, Alena, 1968-
Príspevok je zameraný na výskum finančných výsledkov slovenských rodinných podnikov, ich konfrontáciu s inými typmi podnikov, hľadanie trendov v úrovni ich finančných ukazovateľov a nakoniec na závislosť medzi výsledkami a prostredím. Pri výskume bolo použitých niekoľko metód, z ktorých môžno menovať hlavne analýzu, syntézu, porovnanie, matematicko-štatistické metódy. Získané výstupy sú určené na identifikáciu silných a slabých stránok rodinného podnikania na Slovensku.