Proč (ne)omezovat rozdělování zisků bank? - Černý, Jakub
Situácia ekonomickej neistoty spôsobená pandémiou COVID-19 a odolnosť finančného sektora. Objem kapitálu dostupného pre úverovanie reálnej ekonomiky a riziko zlyhania jednotlivých finančných inštitúcií. Výplata podielu na zisku akcionárom. Funkčné kapitálové trhy a medzibanková likvidita. Kapitálová vybavenosť českých bánk. Ohrozenosť akvizícií a nútené zadržiavanie ziskov proti logike kapitálového trhu.