How Can Arise a Relevant Failure? - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Vhodná technická diagnostika s opatreniami vyplývajúcimi zo skutočného stavu je jednou z rozhodujúcich pomôcok pre zvýšenie obslužnosti zariadení. Technická diagnostika je definovaná ako proces, pri ktorom je zistený aktuálny technický stav objektov na základe objektívneho vyhodnotenia príznakov stanovených pomocou meracej techniky. Vykonanie diagnostiky je možné s ohľadom na fázu životnosti stroja alebo zariadenia. Cieľom diagnostiky nie je meranie, ale odhalenie porúch stroja v stave bez demontáže.