Optimalizácia v neproporcionálnom zaistení - Simonka, Zsolt, 1974-
Možnosť optimalizácie neproporcionálneho zaistenia s využitím optimalizačného kritéria minimalizácie rozptylu s väzbou na konštantný zisk založeného na hľadaní viazaných extrémov funkcie. Definovanie neproporcionálneho zaistenia, dôležitých vzťahov súvisiacich s takouto formou zaistenia, ako aj definovanie aplikovaného optimalizačného kritéria. Modelový príklad.