Externe Kirchenfinanzierung durch Fördermittel - Blankenberg, Mike
Situácia cirkevných zborov a spoločností pri financovaní dotáciami, darmi a fondmi v Nemecku a okolitých krajinách. Nízke používanie programov financovania z európskych, nemeckých federálnych či štátnych programov cirkevnými inštitúciami. Problémy prístupu k dotáciám a fondom (zložitosť programov financovania, príslušných usmernení a prísnych organizačných štruktúr v správe cirkví). Podmienky financovania, právny rámec pre cirkevné spoločenstvá a analýza dát z databázy financovania federálnej vlády. Klesajúce daňové príjmy cirkvi a nedostatok personálnych kapacít ako brzdiace faktory riadenia financovania zo strany cirkevných správ. Centralizované riadenie financovania ako potenciál pre zlepšenie týchto problémov. Príklady programov financovania cirkví.